Corynephorus canescens 'Spiky Blue'Chasmanthium latifoliumMiscanthus sinensis zebrinusFestuca valesiaca glaucanthaHakonechloa macra aureolaPhalaris arundinacea pictaImperata cylindrica rubra

Prydnadsgräs, ett måste i trädgården!

Det finns få växter som blir lika effektfulla i rabatten som gräsen. Det finns höga sorter som erbjuder struktur och höjd och det finns låga, tuvbildande sorter som kan användas som mjuk ram kring en plantering. Många prydnadsgräs passar bra att plantera i krukor eller stora urnor och flera är också vackra som solitärer. Vi försöker att hålla ett så brett sortiment som möjligt och kommer hela tiden att tillför nya intressanta och odlingsvärda sorter. Vi har bland annat börjat odla en del gräs från Nya Zeeland som vi testar och hoppas ska passa vårt klimat.

Du kan också hitta välkända och beprövade arter och sorter som t.ex. sebragräset, Miscanthus sinensis 'Zebrinus' och glansmiskantusen, M. sinensis 'Gracillimus' i vårt sortiment. Randgräset, Phalaris arundinaceae 'Picta', darrgräset, Briza media, och olika namnsorter av blåsvingel, Festuca glauca, är exempel på andra omtyckta och lättodlade prydnadsgäs som du kan hitta i vår webbutik. Gräs hör till de mest användbara av alla våra trädgårdsväxter och många kan växa på utsatta platser där andra växter har svårt att klara sig. Många arter klarar blåsiga lägen och flera tål salta vindar, torka och näringsfattiga jordar. Det finns också många sorter med vackra färger på bladen, t ex det eleganta japanska blodgräset, Imperata cylindrica 'Rubra' med sina rödstrimmiga blad och det tuvbildande hakonegräset, Hakonechloa macra 'Aureola', med sina gulgröna blad.

Läs mer om gräs:

 

© BlueSage
Om knappraden till vänster saknas - klicka här